Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، طبقه بندی که از دانشگاه های جهان ارایه می شود، به لحاظ منطقه ای و رویکردهای مختلف دانشگاه ها و یا اولویت های هر دانشگاه در مقایسه با دانشگاه دیگر (نسبت به طبقه بندی جهانی دانشگاه ها که از سوی موسسات معتبر ارایه می شود ) تفاوت دارد. این اختلاف نظر، به جهت پراکندگی جغرافیایی مناطق و یا موقعیت های آنها از مناظر مختلف و یا چالش هایی که هر منطقه به طور جدا با آن مواجه است، می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسسه انگلیسی "کواکاریلی سیموندز" (Quacquqrelli Symonds ( که به"QS "مشهور است و به عنوان یکی از معتبرترین موسسات طبقه بندی دانشگاه های جهان بر اساس معیارهای مختلف مطرح می باشد، ده دانشگاه برتر کشورهای عربی را ارایه داده است. طبقه بندی دانشگاه های برتر جهان عرب بر اساس معیارهای زیر از سوی این موسسه انجام شده است که عبارتند از: شهرت دانشگاه، شهرت موسساتی که به استخدام فارغ التحصیلان دانشگاه اقدام نمودند، درصد تعداد دانشجویان و اعضای هیات علمی، میزان نفوذ الکترونیکی دانشجویان و دانشگاه، تعداد فارغ التحصیلان با مدرک دکترا، تعداد مقالات بین المللی منتشر شده از سوی فارغ التحصیلان دانشگاه، تعداد پژوهش ها و مقالات منتشر شده از سوی هر دانشکده دانشگاه، تعداد دانشجویان و اعضای هیات علمی بین المللی در مقایسه با تعداد محلی و منطقه ای و میزان توانایی دانشکده های مختلف در جذب دانشجویان بین المللی از کشورهای دیگر.

از نظر این موسسه بین المللی و با توجه به شاخصه های مد نظر آن، ده دانشگاه برتر جهان عرب در سال 2018 به ترتیب به شرح زیر هستند:

1-دانشگاه آمریکایی بیروت(لبنان): در طبقه بندی بهترین دانشگاه های عرب از سوی این موسسه، دانشگاه آمریکایی بیروت که در لبنان قرار دارد، جایگاه اول را به خود اختصاص داده است. این دانشگاه یکی از قدیمی ترین دانشگاه هایی است که بعد از دانشگاه الازهر مصر ( که سال تاسیس آن به 970 میلادی بر می گردد ) در جهان عرب تاسیس شده است. دانشگاه آمریکایی بیروت در سال 1866 میلادی تاسیس شد و تا قبل از این که به اسم فعلیش نامگذاری شود، به عنوان "دانشکده پروتستانیزم سوریه " مشهور بود. در طبقه بندی دانشگاهی، این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه خصوصی سکولار قرار داده شده و تمامی دروس در این دانشگاه به زبان انگلیسی تدریس می شود و نزدیک به 8800 دانشجو و پژوهشگر داخلی، منطقه ای و بین المللی در این دانشگاه به تحصیل مشغولند. این دانشگاه معیارهایی مانند شهرت دانشگاهی ، تعداد و شهرت موسساتی که از فارغ التحصیلان این دانشگاه استفاده کردند (بیش از هفتادو پنج درصد از فارغ التحصیلان این دانشگاه در نهادها و موسسات مختلف مشغول به کار شده اند)، اجرای 130 برنامه در هفت دانشکده این دانشگاه برای مقطع لیسانس و مقاطع بالاتر و به شکل های گوناگون ( در مقاطع فوق لیسانس، دکتری و یا بورس تحصیلی) داراست. دانشکده های باستان شناسی و فلسفه این دانشگاه در میان دویست دانشگاه برتر جهان قرار دارند. نزدیک به دو هزار دانشجوی بین المللی در این دانشگاه حضور دارند و این به معنای آن است که یک چهارم دانشجویان این دانشگاه از کشورهای دیگری هستند و این مساله بیانگر شایستگی این دانشگاه در جذب دانشجویان خارجی می باشد. قابل ذکر است که این دانشگاه در میان دانشگاه های جهان رتبه 235 را به خود اختصاص داده است.

2-دانشگاه نفت و معادن ملک فهد عربستان : این دانشگاه بر اساس گزارش موسسه انگلیسی"کواکاریلی سیموندز" در رتبه بندی دانشگاه های عرب در رتبه دوم قرار گرفته، در حالی که سال گذشته در رتبه اول را به خود اختصاص داده بود. علی رغم پایین آمدن رتبه این دانشگاه نسبت به سال گذشته که از اول به دوم سقوط کرده است اما همچنان در عربستان به عنوان اولین دانشگاه محسوب شده و در رتبه اول قرار دارد. این دانشگاه در سال 1963 میلادی در شهر "ظهران" عربستان که در شرق این کشور قرار دارد، تاسیس شد و در زمینه علوم و مهندسی برنامه هایی را به اجرا درآورد که آن را به یکی از دانشگاه هایی تبدیل کرد که در عربستان بیشتر از همه برای تحصیل انتخاب می شود. دانشکده های مهندسی و تکنولوژی این دانشگاه در میان 200 دانشکده برتر جهان در این حوزه قرار دارند. همچنین دانشکده مهندسی معدن آن نیز در حوزه تخصصی معدن در میان 50 دانشکده برتر جهان قرار دارد. این دانشگاه نزدیک به شش هزار دانشجو و پژوهشگر دارد. از میان این دانشجویان، 989 دانشجوی بین المللی در این دانشگاه درس می خوانند که در واقع 16 درصد آنها را دانشجویان خارجی تشکیل می دهند. این دانشگاه از شهرت دانشگاهی بزرگی در جهان و کشورهای عربی برخوردار است و علاوه بر این فارغ التحصیلان آن از ملیت های مختلفی هستند. این دانشگاه پیش از این، دانشکده نفت و معادن بوده و قبل از این که به دانشگاه تبدیل شود 12 سال به عنوان دانشکده نفت و معادن فعالیت داشته است.

3-دانشگاه ملک سعود: این دانشگاه سومین دانشگاه در میان ده دانشگاه برتر جهان عرب است و از سال 2014 تاکنون این رتبه را همچنان در اختیار دارد. این دانشگاه در سال 1957 در ریاض تاسیس شد و برعکس دانشگاه ملک فهد که فقط از دانشجویان مرد استقبال می کند، پذیرای دانشجویان دختر و پسر است. این دانشگاه به رغم این که سومین دانشگاه در رتبه بندی" QS " محسوب می شود اما از جهت تاثیر و نفوذ الکترونیکی رتبه اول را به خود اختصاص داده است. این دانشگاه مدت زمان زیادی است که در صحنه منطقه ای و بین المللی حضور فعال دارد، در کنفرانس های علمی مشارکت داشته و مقالاتی بین المللی را منتشر کرده است. این دانشگاه همچنین در چهارده حوزه مطالعاتی فعالیت داشته و در رشته های پزشکی، داروسازی، مهندسی مکانیک، کشاورزی و شیمی از جمله برترین دانشگاه های جهان عرب می باشد. دانشگاه ملک سعود 31 هزار دانشجو دارد که 2800 نفر از آنان بین المللی هستند و تقریبا 9 درصد از دانشجویان این دانشگاه را تشکیل می دهند.

159 / 159

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۵۲۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تظاهرات حامیان غزه در دانشگاه سوربن پاریس

دانشجویان حامی فلسطین و معترضان خشمگین از جنگ اسرائیل علیه مردم غزه امروز دوشنبه در مقابل دروازه‌های دانشگاه سوربن پاریس شعار «فلسطین را آزاد کن» سر دادند. برخی از دانشجویان نیز در حیاط دانشگاه چادر‌های اعتراضی برپا کردند.

به گزارش رویترز، چند روز پس از تظاهرات مشابه در مؤسسه مطالعات سیاسی پاریس موسوم به سیانس پوپاریس، اعتراضات دانشجویی در سوربن آخرین نشانه از گسترش تظاهرات دانشجویان حامی فلسطین از دانشگاه‌های آمریکا به اروپا است.

اعتراضات در سوربن که صلح آمیز بود باعث شد دانشگاه برای یک روز تعطیل شود، زیرا دانشجویان از این موسسه - یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های جهان - خواستند تا اقدامات اسرائیل در غزه را محکوم کند.

پلیس در حال ایمن سازی خیابانی بود که ورودی اصلی دانشگاه قرار دارد. آنها با یک گروه حدود ۵۰ نفره از دانشویان روبرو شدند.

چندین سیاستمدار فرانسوی، از جمله ماتیلد پانوت، که رهبری گروه قانونگذاران چپ‌گرای LFI در مجلس ملی را بر عهده دارد، در رسانه‌های اجتماعی از حامیان خود خواستند به اعتراضات سوربن بپیوندند.

اسرائیل در حمله خود به غزه دست کم ۳۴۴۸۸ فلسطینی را که بیشتر آنها کودک و زن بودند شهید و ۷۵۰۰۰ نفر را زخمی کرده است.

دانشجویان چندین دانشگاه در آمریکا و برخی از دیگر کشور‌های جهان ضمن درخواست قطع روابط با رژیم صهیونیستی، خواستار آتش‌بس دائم در غزه شدند.

در روز‌های اخیر صد‌ها دانشجوی آمریکایی و دانشجویانی از دیگر کشور‌های جهان در اعتراضات سراسری شرکت کرده اند و در این میان عده زیادی هم بازداشت شده‌اند، از جمله بیش از ۱۰۰ نفر در دانشگاه کلمبیا، بیش از ۱۰۰ نفر در دانشگاه امرسون، بیش از ۵۰ نفر در دانشگاه تگزاس در آستین، بیش از ۴۰ نفر در دانشگاه ییل و ده‌ها نفر دیگر در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی.

ده‌ها نفر از جمله اساتید دانشگاه که تلاش کرده‌اند جلوی دستگیری معترضان غیرمسلح را بگیرند، دستگیر شده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • استادان مفاهیم روز جهان را به دانشجویان آموزش دهند
  • پنج استاد دانشگاههای استان اصفهان در فهرست استادان نمونه کشوری
  • پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری
  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور
  • داروخانه‌ها هم رتبه‌بندی می‌شوند
  • داروخانه‌های خاطی در توزیع انسولین شناسایی شدند
  • رتبه بندی داروخانه‌ها براساس شاخص شفافیت
  • رتبه بندی داروخانه‌ها بر اساس شاخص شفافیت
  • چرا صدای جنبش‌های دانشجویی عربی در حمایت از فلسطین بلند نمی‌شود؟
  • تظاهرات حامیان غزه در دانشگاه سوربن پاریس